Eero Kosonen stannar i Växjö Vipers

Eero Kosonen stannar i Växjö Vipers

 
Vi kan idag med stor glädje meddela att världens bästa målvakt Eero Kosonen har förlängt sitt avtal med Växjö Vipers. Eero Kosonen som har gjort 56 landskamper för Finland kom till Växjö Vipers för två år sedan. I år har han varit en oerhört viktig del i den resa Växjö Vipers just avslutat med en SM-final i Globen. Under den gångna säsongen vann han dessutom VM med Finland, utsågs till världens näst bästa innebandyspelare samt årets målvakt i Svenska Superligan.

 
-Med sin erfarenhet och sitt lugn ger Eero oss en trygghet i vår process där vi till stor del arbetar med ganska unga spelare. Att en av världens absolut bästa innebandyspelare väljer att förlänga med oss visar också att han tror på det arbete vi gör. Tillsammans kommer vi att arbeta stenhårt för att ta ytterligare steg säger Johan Schönbeck, sportchef

 
-Härligt att världens bästa målvakt väljer ett tredje år hos oss. Eero är en stor ledare för gruppen och en fantastisk spelare. Han är en riktig vinnare. Eero står för professionalism ut i fingerspetsarna och kanaliserar detta rakt ut i laget säger Niklas Nordén, tränare

 
-Vi har gjort en bra säsong i år, men kan göra det ännu bättre. Jag tycker vi inne på en bra väg och ser fram emot att vara med ännu längre på denna resa säger Eero Kosonen