Vipers spelar SM-final!!!

Vipers skrev historia och kunde vinna med 6-5 och därmed få 4-1 i matcher mot Mullsjö! Nu är man klar för sin första SM-final i klubbens historia.

Det blev en intensiv första period där båda lagen försökte minimera misstag. Mullsjö lyckades sätta första målet efter prick fyra minuter och exakt en minut senare kunde Filip Kjellsson dundra in 1-1 i krysset. Växjö gjorde lite fler misstag i uppspelen och det straffade sig efter femton minuter då Mullsjö gjorde 1-2 vilket stod sig perioden ut.

Vipers fick en drömstart på andra perioden och kvitterade redan efter tjugosex sekunder. Sedan tog Mullsjö över matchen och skapade de bästa chanserna. De kunde göra två mål och gå fram till en ledning med 2-4. Vipers vaknade nu till och kunde med cirka tre minuter kvar av perioden reducera till 3-4 genom mål av Ludwig Persson i powerplay.

Vipers kunde komma tillbaka i tredje och göra 4-4 redan efter två minuter genom mål av Johan Roos. Det var nu ett mycket bättre hemmalag på plan som tog över matchen och gick fram till 6-4 genom mål av Valdemar Ahlroth och Johans Roos. Mullsjö försökte sedan komma ifatt och lyckades göra 6-5 men närmare än så kom man inte och Vipers kunde njuta av stående ovationer de sista minuterna!

/Ola Agermark